Hypotheek

Hypotheek

Een groot deel van ons inkomen gaat op aan maandelijkse woonlasten. Iedereen wil dat deze vaste lasten zo laag mogelijk zijn. Dit kan door te kiezen voor de juiste hypotheekvorm en de meest aantrekkelijke verzekeringen.
Een hypotheek is een persoonlijke zaak, want ieder mens is verschillend. Daarom is het bij de keuze van uw hypotheek belangrijk om niet alleen naar de laagste rente te kijken. Uw woonlasten worden namelijk ook bepaald door: uw gezinssituatie, eigen middelen of verplichtingen, uw fiscale positie, uw werk, zekerheden die u wenst en uw ambities voor de toekomst.

Hypotheek voor starters
Ben je van plan om je eerste huis te kopen? Dan beleef je een spannende tijd waarin je over veel zaken moet nadenken en belangrijke beslissingen moet nemen. Niet alleen over de keuze van je woning, ook over hoe je die gaat financieren. Wij helpen je er graag bij.
Als starter op de woningmarkt is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in je wensen en je mogelijkheden. Over woonwensen hebben starters vaak concrete ideeën, maar over het financieren van hun woning is het beeld vaak minder scherp.

Maximale hypotheek
Allereerst wil je natuurlijk weten wat je maximaal kunt lenen, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar jouw eerste huis. Ons advies: kijk niet alleen naar je maximale hypotheek, maar ook naar het maximale bedrag dat je per maand wilt besteden aan je woonlasten. Je moet immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!
Wij helpen je graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij je past én genoeg ruimte biedt om je droomhuis te kunnen kopen.

Speciale startersregelingen
De overheid heeft speciale regelingen die helpen om meer mogelijk te maken en meer zekerheid te bieden. Aan deze regelingen zijn wel voorwaarden verbonden. Enkele regelingen zijn:

Meer zekerheid met de Nationale Hypotheek Garantie
Hulp van de gemeente met de Starterslening
Hulp van ouders met schenking of garantstelling
Wil je weten welke speciale regelingen voor jou van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op.

Stel gerust je vraag
Ben je van plan om je eerste woning te kopen en heb je een vraag over de mogelijkheden voor je hypotheek? Neem dan contact met ons op.

Hypotheek voor doorstromers
Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige huis.

Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige huis. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hypotheek.
Als doorstromer op de woningmarkt is het niet alleen belangrijk om goed inzicht te krijgen in uw wensen en financiële ruimte voor uw nieuwe woning. Ook de verkoop van uw bestaande woning en uw huidige hypotheek zijn van groot belang. En gaat de verkoop voorspoedig of moet u rekening houden met een financiële overbruggingsperiode?
Maximale hypotheek
Net als bij starters is de eerste stap inzicht te krijgen in wat u maximaal kunt lenen, zodat u gericht op zoek kunt gaan naar een nieuwe woning die passend is bij uw budget. Ons advies: kijk niet alleen naar uw maximale hypotheek, maar ook naar het maximale bedrag dat u per maand wilt besteden aan uw woonlasten. U moet immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!

Wij helpen u graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij u past én genoeg ruimte biedt om uw droomhuis te kunnen kopen. Daarbij kijken wij uiteraard ook de geschatte verkoopopbrengst van uw huidige woning en naar zaken als eventuele overbruggingsfinanciering, gebruik van overwaarde en inbreng van eigen spaargeld.

 

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Als je wilt profiteren van fiscale hypotheekrenteaftrek dan kun je kiezen uit twee vormen: een annuïtaire hypotheek of een lineaire hypotheek. Je mag ook een hypotheek samenstellen die bestaat uit een combinatie van deze twee vormen.

Annuïtaire hypotheek
Bij deze hypotheekvorm betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Naar mate de tijd verstrijkt, betaal je minder rente maar meer aflossing. Daardoor neemt het rentedeel tijdens de looptijd af en lopen je netto maandlasten op omdat je minder hypotheekrenteaftrek hebt.

Lineaire hypotheek
Bij deze hypotheekvorm los je een vast bedrag per maand af en betaal je rente over het openstaande bedrag. Hierdoor betaal je in het begin wat meer, maar los je de schuld ook sneller af. Daardoor gaat het rentedeel sneller omlaag dan bij een annuïtaire hypotheek, waardoor je iets minder fiscaal voordeel hebt. Maar bruto ga je steeds minder betalen.